Onze Diensten

Of je nu aan het begin van je ondernemersreis staat of je bestaande bedrijf wil optimaliseren, bij Actes bieden we een breed scala aan zakelijke diensten.

Ontdek hieronder hoe Actes je zakelijke ambities kan helpen waarmaken.

Bedrijf opstarten

Wil je een bedrijf opstarten? Ons team helpt je graag met de opmaak van een financieel plan, de keuze van de best passende soort vennootschap of met advies over de risico’s en aansprakelijkheden, de noodzakelijke administratieve verplichtingen en formaliteiten. Wij zorgen ervoor dat je goed voorbereid aan de start verschijnt

Fiscaliteit

Als accountant met meer dan 25 jaar ervaring, staan we klaar je te begeleiden bij alle fiscale aspecten van je onderneming. Of het nu gaat om fiscaal advies rond directe of indirecte belastingen, vennootschap-en personenbelasting, wij optimaliseren je fiscale situatie en staan je bij in geval van een belastingcontrole. Ook als het gaat om btw, zijn wij je ideale partner. Wij begeleiden je bij het oprichten van een btw-eenheid, optimaliseren uw btw-aftrek en voeren een grondige analyse uit van je btw-activiteiten.

Twee collega's in overleg
Twee collega's bespreken een dossier

Boekhouding

Als zelfstandig ondernemer begrijp je ongetwijfeld het belang van een nauwkeurige boekhouding. Onze diensten gaan echter verder dan het boeken van facturen. Actes staat paraat om je onderneming te ondersteunen met tal van financiële en fiscale optimalisaties. Met de juiste cijfers als basis, bieden wij jou waardevol strategisch advies. Zo ben je in staat goed geïnformeerde beslissingen te nemen die je bedrijf laten groeien.

Juridisch advies

Bij ons kan je terecht voor helder en betrouwbaar juridisch advies. Of het nu gaat om contracten, statuten van je vennootschap, vennootschapsrechtelijk advies of aandeelhoudersovereenkomsten, wij zorgen voor heldere en waterdichte documenten die jouw belangen beschermen. Goede afspraken maken immers goede vrienden.

Fusies en overnames

Of je nu een bedrijf wil overnemen of je eigen bedrijf wil verkopen, bij Actes zijn we er om je te begeleiden op de uitdagende reis van fusies en overnames (M&A). Ons team staat klaar om een grondige waardebepaling uit te voeren, zodat jij de beste deal kan sluiten. Heb je een potentiële overnamekandidaat op het oog? Dan voeren wij een uitgebreid boekenonderzoek uit om de financiële gezondheid en de potentiële risico's van het bedrijf in te schatten. Zo krijg je volledig zicht op alle aandachtspunten, mogelijke risico's, fiscale latenties en meer.

Sociaal statuut

Het is van cruciaal belang als zelfstandige dat je persoonlijke sociale situatie op punt staat. Op basis van jouw individuele situatie, ontwerpen we een optimale vergoedingsstructuur ontwerpen die past bij je behoeften en doelen als ondernemer. We stellen een doordachte pensioenstrategie op, waarbij we je pensioenleeftijd en pensioenopbouw optimaliseren. Zo kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan.